Hoidised

Hoidised

30. Sep 2013, 09:39

Selle sügise õunauputuse puhuks üks õunamoosi retsept:

Koorin ja tükeldan portsu hapukaid õunu ja neist poole vähem magusaid õunu.

Panen törtsu veega hapud õunad keema,keedan pehmeks ja segan vispliga ühtlaseks püreetaoliseks massiks.Lisan maitse järgi suhkrut ,keetes tuleb siis pidevalt segada.Kui suhkur on sulanud,lisan magusa õuna tükid ja keedan veidi ,kuni need pehmenevad (peavad jääma tükkideks). Panen moosi kuumalt purkidesse.

Maitseks olen lisanud vahel kaneeli,vahel sidrunit,vahel olen hapukad õunad pannud keema koos pirnisiidriga. Mulle endale meeldib enim see pirnisiidriga variant.

Õunamoos ongi  viimastel aastatel meie pere lemmikmoosiks kujunenud ja seda olen keetnud ikka suurtes kogustes.Kevadeks on kelder igatahes tühjaks söödud:)

Proovige teiegi.