Antud retsept on imelihtne ja magustoit maitseb väga hästi. Pärineb nami-nami kokaraamatust.
KOOSTISOSAD:
6-8 suuremat õuna
Mandli-iirisekate:
50g võid
2dl fariinsuhkrut
2dl vahukoort
1 suur sl kartulitärklist
50g mandlilaaste
serveerimiseks vaniljejäätist
Eemalda õuntelt südamik. Retseptis oli küll öeldud, et lõika õunad pooleks, aga mina jätsin õunad terveks ja ka kõik toimis. Tundus visuaalselt kenam.
Aseta õunad või õunapoolikud(lõikepind allpool) võiga määritud ahjuvormi .
Sega katteained potis, kuumuta keemiseni ja vala ühtlaselt õuntele. Tõsta vorm 200 kraadisese ahju ja küpseta 20-30 minutit kuni õunad on pehmed. Liiga kaua hoides võivad õunad jällegi lõhki lüüa.
Sega katteained potis, kuumuta keemiseni ja vala ühtlaselt õuntele. Tõsta vorm 200 kraadisese ahju ja küpseta 20-30 minutit kuni õunad on pehmed. Liiga kaua hoides võivad õunad jällegi lõhki lüüa.
Lase enne serveerimist paar minutit jahtuda ja serveeri vaniljejäätisega.
Emmede Klubi
Emmede Klubi