Gerri blogi: Ideaalne jõulumüsli

Gerri blogi: Ideaalne jõulumüsli

11. Dec 2018, 09:38 Gerri, Emmede Klubi blogija Gerri, Emmede Klubi blogija
Hea kui on lund - hommikud on siis valgemad ja õhtud ka. Lumeta maa teeb hommikud halliks ja meele ka. Üks mõnus lõhnav jõulumüsli on selliste hommikute kõige paremaks päikeseks ja tujutõstjaks! Tehke koos lastega kohe suur purgitäis krõbedat kaneeli-,ja piparkoogimaitselist müslit, just sellist parajalt magusat, et ka niisama oleks hea krõbistada. Muu maailm nimetab seda granolaks, meie müsliks - maitseb aga ikka ühtmoodi hästi. Kena purgi või kotikese sisse pakituna sobib kingituseks näiteks naabriplikadele. Ja kui ikka juba tegema hakata, siis ikka teha kohe hästi palju - kohe mitu-mitu plaaditäit (imelikul kombel saab väga kähku otsa!).
 
Antud kogusest tuleb 2 suurt ahjuplaaditäit müslit. 
 
Vaja läheb:
 
1kg täisterakaerahelbeid
12spl mett
6dl vett
Kaneeli
Piparkoogimaitseainet
Ernevat sorti pähkleid
Mandleid
Rosinaid 
Päevalilleseemneid
Linaseemneid
Seesamiseemneid
Kuivatatud jõhvikaid, kuivatatud ebaküdooniakrõpse või hoopis suts kakaod ja šokolaadinööpe jne
 
Sega suures kausis kaerahelbed, pähklid ja seemned, lisa kaneel ning piparkoogimaitseaine. Kui Su valitud mesi on tahke, siis sulata see soojas vees ning sega müsli kausis korralikult läbi. Kui mesi on vedel, siis võid selle otse kaerahelbesegule lisada ja segada.
Jaota segu võrdselt kahele küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Küpseta 30-40 minutit 150 kraadises ahjus, aegajalt segades. 
 
Krõbeda granola saad, kui niristad enne ahjuminekut peale natuke õli. Paku pähklipiima või siis tavalise lehmapiimaga. 
 
Müsli küpsetamise, segamise ja jälgimise ajal keeda üks mõnus talvetee
 
Õuna-kaneelitee:
 
Kodumaised õunu (u 4-5), 2 ebaküdooniat või pool sidrunit, paar kaneelipulka. Soovi korral tähtaniisi ja tumedat suhkrut või mett. 
 
20181211103614-14630.jpg
 
Lõika õunad ja ebaküdooniad ratasteks ja tõsta läbipaistvasse teekannu, lisa kaneelipulgad ja tähtaniis. Vala peale kuum keedetud vesi ning lase tõmmata kaane all u 15-20 minutit.
Vala suurtesse tassidesse ning lisa mesi või suhkur. Väga mõnus ja aromaatne jook!
 
Mõnusaid piparkoogilõhnalisi hommikuid koos kuldse-krõbeda jõulumüsliga! 
 
20181211103718-51043.jpg