Inhalaator haiguste raviks

27. Oct 2020, 10:53 MerleT MerleT

?Sügistuultega saabuvad haigused.?Alanud on kool ja lasteaed ning kokkupuutumine erinevate viirushaigustega on kindel. Ka meie perest pole haigused mööda hiilinud vaid on meid raputanud korralikult.? Õnneks mitte raskelt, aga siiski nohu-köhaga. Me kõik teame, kui ebamugav see aeg on. Meie parimaks sõbraks haiguste ajal on inhalaator. Oleme kasutanud erinevaid : Airprojet ultaheli inhalaator, inhalaator(nebulisaator) Beurer ja nüüd Feellife Air Garden. Võrreldes kõiki neid kolme on just viimane see kõige mõnusam, mugavam.

Tegu on moodsa inhalaatoriga, mis on juhtmevaba ja laetav USB juhtme abil. Seda saab kasutada magamise ajal, pikali olles, sest vedelikku välja ei voola. Juhul , kui peaksid unustama - automaatne väljalülitus peale 10min kasutust. Mugavus, aga hea mugavus. Mis minule väga meeldib, jääb ära veega mässamine. Teistesse väljatoodud masinatesse käib veel vesi, mis aitab aurul tekkida. Aga see pisike vett ei vaja. Avan paagikese luugi, lisan soolalahuse või ravimi, sulen ja hingan. Nii lihtne see ongi. Suur pluss on veel see, et on juhtmevaba. Lapsed on püsimatud ja tihti juhtmetega ühendatud masinad tõmbavad keerutades maha. Siis voolab kõik välja või lihtsalt puruneb. Ühesõnaga igavene jama. Meil läks üks masin seepärast ka katki ja parandada ei saanud. Tegu oli Airprojet ultaheli inhalaatoriga. Sama masin ja sama juhtum...õe masinaga. Kuna ilma ei saanud, siis pidime soetama uue.

Kuna masin on pisike, siis on seda hea ka väljasõitudele/puhkusele kaasa võtta. Teame ju kõik, et haigused hiilivad ligi ootamatult. Meile meeldib puhkuse ajal või nädalavahetustel ringi sõita ja seetõttu peavad kõige hädavajalikumad esmaabivahendid kaasas olema ja üks on kindlasti inhalaator. Seepärast ongi oluline, et masin oleks väike ja kompaktne, mida on hea kaasa võtta. 

Ma tooks eraldi veel välja, et antud inhalaatorisse saab panan ka ravimit. Paljudesse ei lubata. Ravimi hingamine on abiks, kui põned näiteks bronhiiti ja tekivad hingamisraskused. Mul endal oli selline juhtum ja kahjuks minul just puudus selline masin, kuhu võib ravimit lisada. See oleks olnud mulle suureks abiks. Tänu kiirabi soovitusele hakkasingi otsima uut ja paremat. 

Siin tulebki välja, kui olulised on tegelikult väiksed lisad erinevate masinate juures.