Aitame Jete Lisee suhtlema!

Aitame Jete Lisee suhtlema!

06. Dec 2021, 12:58 Emmede Klubi Emmede Klubi

Raske ajukahjustusega Jete Lisee perekond kogub raha, et soetada kommunikatsiooniseade, mis aitaks lapsel oma soove ja vajadusi väljendada. Selleks on aga vaja heade annetajate abi. 

Jete Lisee on imearmas peatselt nelja-aastane tüdrukutirts, kelle murede ja rõõmudega saab end kursis hoida Facebooki-blogis "Erilise Jete Lisee päevaraamat". 

Eile postitas Jete Lisee ema abipalve – pere soovib soetada Jetele kommunikatsiooniseadme, mille abil preili, kes rääkida ei saa, saaks oma soove-vajadusi väljendama õppida.

"Kahjuks öeldi kommunikatsioonispetsialistiga kohtumisel otse, et ilmselt SKA (Sotsiaalkindlustusameti - toim.) rahastust ei tule, kuna Jete motoorne areng pole nende nende arust piisav, nende sõnul ei suuda Jete enda käsi piisavalt liigutada," nendib ema. 

Pere pole aga selle seisukohaga nõus: "Vaadates tema kätte liikuvust ipadis, siis usun mina oma tütresse." Nad jagavad Facebookis ka pilte ja videoid, kus vapper tirts oma käte liikuvust iPadis toimetades arendab:

Kommunikaatori hind on 5000 eurot, lisaks statiiv seadme käru külge kinnitamiseks. Varasemalt on Jete Lisee annetuste abil saanud abivahendeid vannitoolist käimisraamini. Iga kuu maksab pere sadu eurosid tasuliste terapeutide eest. Tänu sellele on areng olnud silmnähtav. 

"Ma südamest soovin ikka kõikidest võimalustest ja soovitustest kinni haarata, mida omaala spetsialistid välja pakuvad. Ma ikka väga juhindun tarkade inimeste nõuannetele ja ei taha ühtki võimalust kasutamata jätta. Kuna kõik siiani Jetega tegelenud terapeudid on tema arenguga väga rahul, ei oleks mõistlik seda ka pidurdama hakata vahendite puudumise tõttu," kirjutab ema. 

"Ma ei loo korraga suuri illusioone ega sea enam üüratuid loosungeid. Olen nende tõttu palju pettuma ja nutma pidanud, arvates, et kõik juhtub kohe ja praegu.Jete Lisee on mulle õpetanud ootama ja kannatama - midagi siin elus ei tule kergelt. Oskan tänaseks hinnata igat väiksematki muutust ja edusammu, rõõmustan nüüd südamest. Ma usun oma tütresse!"

Kui sul on võimalik perekonda kommunikaatori ostul toetada, siis raha võib kanda:

  • JETE LISEE SIITAN
  • EE392200221072166379
  • Selgitusse: Aitame Jete Lisee suhtlema