5 põhjust, miks puidust mänguasjad on teistest paremad

27. Jul 2020, 12:35 ViktoryiaK ViktoryiaK

Lastele meeldib mängida erinevat tüüpi mänguasjadega, et meelt lahutada.  Samal ajal peaksid vanemad mänguasjadega mängides tagama laste turvalisuse. Enamik mänguasju sisaldab plastikut ja muid materjale, mis võivad kujuneda lastele ohtlikuks. Tegelikult on puidust mänguasjad kogu maailmas populaarsust kogumas, sest need pakuvad lastele mitmeid eeliseid. Veelgi enam pakuvad puidust mänguasjad lastele kaitset ja meelerahu.

Siin on mõned põhjused, miks puidust mänguasjad on paremad kui teised.

1. Puidust mänguasjad arendavad kujutlusvõimet

Puidust mänguasjad on lihtsad ja võimaldavad lastel teistega mängides oma kujutlusvõimet arendada. Tänapäeva kaasaegses maailmas peaksid lapsed keskenduma rohkem oma kognitiivsete võimete arendamisele, mis aitab neil teha suuri imesid. Mõned puidust mänguasjad, näiteks nukumajad, pusled ja klotsid aitavad lastel saavutada uusi kõrguseid. Nad aitavad rohkem kaasa laste probleemide lahendamise, emotsionaalsete, mõtlemis- ja õppimisoskuste arendamisele.

2. Nad on loodussõbralikud

Puidust mänguasjade abil on võimalik keskkonda suurel määral säästa võimalike ohtude ja muude probleemide eest. Kuna neid saab pärast taaskasutada, on see hea võimalus soetada neid mänguasju, millega mängides laps ei saa toksilisi aineid ning aitab riske vältida.

3. Pikk eluiga ja vastupidavus

Muudest materjalidest tehtud mänguasjad võivad kiiresti katki minna, mis vajab viivitamatut väljavahetamist.  Imikutele mõeldud puidust mänguasjad on eriti vastupidavad ja võivad kaua kesta, jätkates pakkuda oma eeliseid. Teine asi on see, et neil on oluline roll laste koordinatsiooni ja motoorsete oskuste edendamisel.

4. Puidust mänguasjad pakuvad lastele rõõmu

Puidust mänguasjad teevad lapse õnnelikuks, kuna pakuvad võimalusi meelelahutamiseks.  Lisaks sobivad mänguasjad lastele nutitelefonides ja muudes seadmetes istumise vältimiseks. Need on lastele väga kasulikud, et oma motoorseid oskusi edukalt arendada.

5. Puidust mänguasjad on odavamad

Puidust nukumajad on teiste toodetega võrreldes suhteliselt odavad. Lisaks on neid lihtne hooldada, mis võimaldab vanematel nende ostmise ajal maksimaalselt säästa. Lisaks lisavad need igasse ruumi natuke elegantsust.  Mänguasjade hinnad võivad tootjatel erineda ja enne nende ostmist vajavad nad põhjalikku uurimist.