Koroonaviirus ründab üha nooremaid, suri 7-aastane laps

Koroonaviirus ründab üha nooremaid, suri 7-aastane laps

07. Aug 2020, 16:56 Emmede Klubi Emmede Klubi

USA-s Georgias suri koroonaviiruse COVID-19 tagajärjel seitsmeaastane poiss, kellel polnud mingeid eelnevaid terviseprobleeme. Enne teda oli noorim eelnevate terviseprobleemideta koroonaviiruse ohver USA-s üheksaaastane tüdruk.

Kui möödunud talvel ja kevadel näitas statistika selgelt, et COVID-19 ohustab peamiselt vanemaid ja/või krooniliselt haigeid inimesi, siis Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) praegune statistika näitab selgelt, et enim põevad viirust noored inimesed 25-64-aastased. Haigestumine teismeliste ja noorte seas on suurenenud kuuekordselt, haigestumine laste ja beebide seas seitsmekordselt.

Kuigi paljudes riikides pole koroonaviiruse n-ö esimene laine veel jahtunudki, ennustatakse teise laine tulekut. Seda kinnitab ka Eesti statistika: juunis ja juulis stabiilselt madalana püsinud uute haigusjuhtude arv on nüüd asunud taas tõusuteele. 

7. augusti hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 9 inimest, juhitaval hingamisel on 1 patsient, teatas Terviseamet.

Tänase seisuga on tervenenud 1 956 inimest. Neist 1 482 inimese haigusjuhtum on lõpetatud (75,8%), 474 inimese puhul (24,2%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil, st ootab tervenemise kinnitamist.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 395 COVID-19 haigusjuhtumit 382 inimesega. Kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 63 inimese elu.

Eestis on kokku tehtud enam kui 123 000 esmast testi, nendest 2133 ehk 1,7 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Järgmised kaks nädalat on Eestis kriitiline aeg, mille jooksul on meil võimalik uued puhangud kontrolli alla saada, juhul kui me kõik käitume vastutustundlikult. Kõige efektiivsem meede nakkuse vältimiseks on distantsi hoidmine. Rahvarohketes kohtades ja eriti siseruumides, kus ei ole võimalik teiste inimestega distantsi hoida, on soovitav kanda ka maski. Kinniseid rahvarohkeid kohti võiks võimalusel vältida. 

Haigena tuleb püsida kodus, seda ka kergete sümptomitega. Mistahes haigussümptomitega tuleks kahtlustada koroonat ja võta ühendust oma perearstiga. Perearstidele on antud juhised kõik COVID-19 kahtlased saata testimisele.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

 

Kas Sina pelgad koroonaviiruse uut lainet?