Neil päevil, kui mul õhtusöögiideed täielikult puuduvad ja aega köögis toimetamiseks on vähevõitu, on see retsept minu abimees number üks. Koostisosi on vähe ja roog valmistab end põhimõtteliselt täiesti ise. Kastme maitsestamiseks võib kasutada misiganes ürte või vürtse ning kui soovid, võid selle serveerida hoopis riisi või pastaga - võimalused on lõputud.
Neljale sööjale läheb vaja:
2-3 kanafileed (sõltuvalt fileede suurusest ja sööjate isust) Three chicken fillets
2-3 küüslauguküünt
2 apelsini mahl ja 1 tl riivitud apelsinikoort
2 sl jahvatatud ingverit
4 dl vahukoort
kartuleid
paprikapulbrit
soola ja pipart
oliiviõli
Tee nii:
Alusta kartulisektorite ette valmistamisest - nende küpsemine võtab kõige kauem aega. Pese kartulid, eemalda muld ja "silmad" ning lõika sektoriteks. Aseta kartulisektorid pannile, maitsesta rohke soola ja pipraga, vala üle oliiviõliga, sega kätega läbi ning kõige lõpuks puista üle paprikapulbriga. Paprikapulber annab kartulitele imeilusa kuldse jume ning mõnusa kibemagusa maitsenüansi. Viska kartulid ahju ning alusta kana valmistamist.
Tee kanafilee pind köögipaberiga kuivaks - see lihtne samm aitab kana pinnal krõbedaks minna ning tagab kana mahlasuse. Kuumuta pannil natukene oliiviõli ning prae kanafilee selles kummaltki poolt kuldseks, samal ajal soola ning pipraga maitsestades. Kui fileed on pruuniks praetud, lisa pannile hakitud küüslauk, ingver ja apelsinikoor, sega läbi ning vala peale (kõigepealt alkohol, kui seda kasutad) apelsinimahl. Keera kana pannil ringi ja lase ka teisel poolel korraks apelsinimahlas haududa ning lisa siis vahukoor. Maitsesta kaste soola (või näiteks sojakastmega) ja pipraga ning lase kartulite valmimiseni vaiksel tulel kaane all podiseda.
Kartulid on valmis siis, kui kahvel hõlpsasti kartulist läbi vajub ja kui kartulid on valmis, on seda kindlasti ka kana. Head isu!
Kommenteerimiseks logi sisse