Toome teieni iga peolaua hiti. Need isetehtud küpsised koosnevad kolmest kihist: muretaigen, karamell ja šokolaad.
Kujutate ette, kui maitsev see olla võib?
Küpsise alumine kiht on piisavalt pehme, et seda saaks llõigata, aga ma ei soovita seda liiga kaua sooja hoida, sest šokolaad ja karamell hakkavad sulama. Igal juhul on tegemist suus sulava maiustusega! Proovi ise järele!
Põhi:
200 g jahu
näpuotsa täis soola
1 suur spl suhkurt
vaniljesuhkurt
125 g võid
1 muna
Täidis:
1 purk kondenspiima
1 spl võid
näputäis soola
Kate:
piimašokolaad
1 spl võid
Sega taigna koostises olevad kuivained omavahel, lisa külm tükeldatud või. Sega kõik hoolikalt läbi ja pane külmkappi tunniks ajaks seisma.
Laota taigen küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja laiali ja torka kahvliga augud sisse. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit. Lase täielikult jahtuda.
Täidis: Sulata või lisa kondenspiim ja sool. Kuumuta keskmisel kuumusel, kuni segu muutub viskosseks ja karamelliseerub.
Kalla karamell jahutatud põhjale ja lase kõigel omakorda jahtuda.
Sulata šokolaad vesivannil ja kanna see ühtlaselt karamelli kihi peale.
Jahuta ja lõika sobivateks tükkideks.
Head isu!
KAISLĪGĀ
issand, see pani suu vettjooksma😀)Tundub nii hea