KOOSTISOSAD( 5-le inimesele):
- 5 kanafileed
- 150 g seeni
- 1 sibul
- 2 küüslauguküünt
- tüümian
- pipar
- 6 keskmist kartulit
- 2 keskmist porgandit
- 70 g võid
- 70 g päikesekuivatatud tomateid
- 100 g maitsestamata toorjuustu
- pool keedetud peeti
- 1 punt maitserohelist
- 1 tass jõhvikaid
Kanafilee
Aseta kanafilee küpsetuspaberile ja lisa küüslauku, tüümianit, viie pipra segu ja veidi õli. Küpseta 180 kraadi juures 15 minutit. Kui aega on, võid 80 kraadi juures 1 tund kana küpsetada. Kana on valmis, kui sisetemperatuur on umbes 70-72 kraadi.
Kartulipüree
Keeda kooritud kartuleid ja porgandeid kuni need on pehmed. Tambi juurviljad ühtlaseks, lisa võid, hakitud päikesekuivatatud tomateid, maitsetaimi ja toorjuustu.
Lõika seened sobivateks tükkideks. Haki sibul. Prae kuumal pannil õlis ja võis seened ja sibulad kuldseks. Lisa maitseaineid ja soola.
Jõhvika kaste
Kuumuta pannil jõhvikaid, kuni nad muutuvad pehmeks ja moosilaadseks. Aja segu läbi sõela ja pane tagasi pannile kuumenema. Kui mass on veidi paksenenud, on see valmis.
Sega toorjuust keedetud peedimahlaga ja saadki roosa massi kaunistuseks.
Aseta kõik isuäratavalt taldrikule.
Emmede Klubi
oi, kui maitsev see olla võib