Ka lapsevanemaks olemist saab õppida

Ka lapsevanemaks olemist saab õppida

15. Apr 2020, 13:23 Emmede Klubi Emmede Klubi

Mida teha, kui lapsel on koolis või lasteaias probleeme? Kuidas toetada lapse kõne arengut? Mida teha, kui lugemaõppimine on lapsele raske? Kuidas aidata lapsel kooliks valmistuda? Mida teha, kui laps ropendab? Miks on väikelaps agressiivne? Kas mu laps on hüperaktiivne? Mida teha, et laps reeglitest ja kokkulepetest kinni peaks? Kuidas aidata koolikiusamisega hädas last? Millist on oluline last palju kallistada?

Küsimusi lapse arengu, käitumise, õpetamise ja kasvatamise kohta tekib igas peres. See on täiesti normaalne, sest ka lapsevanemaks olemist peab õppima! Eesti organisatsioone ühendava Valge Õhupalli aktsiooniga liitunud Innove Rajaleidja loob ja koondab kokku materjale, mis aitavad tõsta vanemlikke teadmisi ja oskuseid.

„Tänapäeval, kui elu on kiire ja individualistlik, erinevat infot palju ning teadmised muutuvad kiirelt, näevad meie spetsialistid oma töös üha enam, et inimesed vajavad rohkem tuge ja õpetust lapsevanema rolli täitmisel. Praeguses distantsõppe olukorras on see veel eriti vajalik iga pere ja lapsevanema jaoks,“ ütleb Innove Rajaleidja võrgustiku juht Nele Labi. 

Mida teadlikumad on vanemad laste arengu etappidest ning lapsesõbralikest, toimivatest kasvatusmeetoditest, mida paremini oskame takistustega toime tulla, seda vähem tekib ka hilisemaid suuremaid käitumis-, suhtlemis- ja õpiraskuseid.

Lapsevanematele loodud infomaterjalid, nõuandeartiklid, videod, sündmused ja aktsioonid leiad SIIT. Lehekülge täiendatakse jooksvalt. 

 

Mida Sina arvad - kas lapsevanemaks olemine on miski, mis tuleb välja loomulikult, või on parem ka lapsevanemlikke ja teadmisi ja oskuseid pisut õppida?