Retseptivõistlus-Kilekotikurgid

Retseptivõistlus-Kilekotikurgid

27. Feb 2013, 18:35

1 kg väikeseid kurke
1 spl (väikese kuhjaga) jämedat soola
peotäis mustsõstra lehti
mõned tillivarred
1 pea küüslauku
1 tl koriandriseemneid
2 tl sinepiseemneid

Pese kurgid, kui on aega hoia neid paar tundi külmas vees. Lõika kurkidel otsad ära. Haki mustsõstra lehed ja küüslauk peenemaks ning pane koos soola ja vürtsidega kilekotti. Sokuta kotti ka kurgid ja väiksemaks hakitud tillivarred. Sulge kott ja rapputa korralikult kõik segi. Seda on lihtsam teha kui jätad kotti natuke õhku. Kui kõik on korralikult läbi loksutatud lase õhku kotist vähemaks ja sulge kott korralikult. Aseta kurgikott külmkappi, võid vahepeal seda keeerata. Paari tunni pärast saab sööma hakata. Mida kauem nad seisavad seda soolasemaks ja vürtsikamaks muutuvad.
Koriandri ja sinepiseemnete asemel võid kasutada näiteks hakitud tšillit või mädarõikaviile, miks ka mitte kõiki korraga aga seljuhul peaks ikka samal päeval kurgid ära tarvitama, muidu saab maitsebukett väga kreftine;).
NB! Vett ei ole vaja lisada. Vee lisamisel maitsestumise protsess aeglustub.

27. Feb 2013, 20:33

Pilt jäi kahjuks halb ☹ Kui neid kurke esimest korda nägin ja proovisin siis mõtlesin, et need küll head olla saa. Maitsesin...eriti mõnusa maitsega ja ülihead!