Värske ema arvustab: see leiab kindlasti veel palju kasutust!

Värske ema arvustab: see leiab kindlasti veel palju kasutust!

22. Dec 2020, 16:52 Emmede Klubi Emmede Klubi

Hiljuti saatsime koostöös Philips Aventiga ühele kolme lapse emale testimiseks Philips Avent elektroonilise rinnapumba. Nüüdseks on värske ema saanud selle järgi proovida ning jagab oma kogemust ka meiega.

"Mul on kolm väikese vanusevahega last, kellest viimane sündis napilt kaks kuud tagasi. Olen kõiki oma lapsi rinnaga toitnud, seda üsna pikalt ka ja seni pole mul elektrilist rinnapumpa olnud. Aga nüüd lõpuks kolmanda lapsega tekkis mul huvi elektrilise rinnapumba vastu, et peaks seda ehk proovima, sest see annab ikka teatava vabaduse mulle emana. Ja mitte ainult minu elu ei muuda see kergemaks, vaid ka isa elu, kes vahel lastega üksi kodus on, andes ka talle võimaluse vajadusel last toita. Kui kapis on piimapudel ootamas, siis saab ka tema lapse jaoks samuti 100% olemas olla.

Soovid kipuvad täituma ja mul tekkis tänu Emmede Klubile imeline võimalus Philips Avent elektrilist rinnapumpa proovida. Kuna eesootav olukord oli uus, sest kogemus elektrilise rinnapumbaga puudus, siis mul polnud mingeid ootuseid. Eeldasin lihtsalt, et saan vajadusel rinnast piima välja pumbata. Kuidas, kaua, milliste tunnetega- seda ma ei osanud ette kujutada.

Mulle meenub üks kord, kui proovisin esimese lapsega suure piimapaisu ajal manuaalset pumpa. Läbi ebamugavustunde pea tund aega katsetamist, nii et käsi krampis, olin hädised 20-30ml kätte saanud. Ja see oluliselt ei vähendanud mu muret. Ning mõtlesin, et ei kunagi enam. Sinna paika see rinnapumba katsetamine ja kasutamine jäigi. Aga nüüd, saades võimaluse elektrilist rinnapumpa katsetada, olin väga põnevil.

Valmistasin siis  rinnapumba vastaval juhistele ette. Lahti võtmine, puhastamine ja kokkupanemine oli loogiline ja mugav. Ja rinnapump oligi valmis oma eesmärki täitma hakkama.

Alustuseks pean mainima, et pump oli üllatavalt vaikne. Selle kasutamine ei sega kedagi, aga kahjuks saab pumpa kasutada ainult seal, kus on vooluvõrk. Kuid samas minu jaoks see pole suur probleem, sest kasutan pumpa vaid vajadusel isa lapsega üksi koju jätta ja nii kui nii pumpan piima kodustes tingimustes.

Mulle meeldis väga pumba kasutamise loomulik kulg, alustades stimuleerimisest kuni pumpamiseni välja. Nagu Philips ise rinnapumba kohta ütleb - inspiratsioon beebidelt, tõhus emale- siis täpselt nii ma tundsingi. Pumpamise ajal oli tunne enamvähem nagu imetamise ajal. Ei tekkinud mingisugust ebamugavustunnet ega valu vms. Ma ei pidanud mingisugust spetsiaalselt asendit sisse võtma, sain istuda või seista ja piim voolas ilusasti pudelisse. Ja tõesti voolas ojadena.

See oli üllatav, et rinnapump sobis mulle niivõrd hästi, et ca. 5 minutit pumpamist ainult ühest rinnast võrdus 125ml piimaga pudelis. Mul ei olnud tegelikult õrna aimugi palju ma korraga välja pumbata saan. See oli meeldiv üllatus kui tõhus ja kiire see rinnapump on. Mis muudab selle kasutamise veel meeldivamaks, sest ajakulu oli nii väikene, aga vabadust annab see mulle mitu tundi. Ja kõik emad teavad, kui hinnatud aeg on see oma aeg.

Üks asi, mis võiks selle rinnapumbaga kaasas käia, on hoiustamiseks kott, et saaks pumba mugavalt ühte kohta kokku panna. Aga muus osas oli see Philips Avent rinnapump minu jaoks üle ootuste. Ma soovitaks seda kõigile värsketele emadele lootuses, et see sobib ka neile niivõrd hästi. Minul leiab see kindlasti veel palju kasutust."

Suur aitäh põhjaliku arvustuse eest, hea Kristi!