Imetamislugu: Ei ole lihtne, aga alla ka ei anna!

Imetamislugu: Ei ole lihtne, aga alla ka ei anna!

19. Aug 2021, 12:28 Emmede Klubi Emmede Klubi

Emmede Klubini on jõudnud kümnete ja kümnete emade imetamislood. On emasid, kes kirjutavad kuidas kõik on läinud ootuspäraselt ja tegu on maailma ilusaima kogemusega. Mõnikord on imetamine aga ainult üks paras katsumuste jada ning raskuste ületamine, et teinekord tahaks lihtsalt alla anda. Imetamine ei tohiks kunagi olla valus. Ärge kartke küsida abi ja vajadusel pöörduge imetamisnõustaja poole. Täna jagab oma lugu Keti, kes on oma teekonda astunud läbi pisarate:

"Mul on kolm last. Kõige pisem praegu 5-kuune ja saab rinda. Imetamine on olnud mulle väga raske.

Esimesed paar imetamise nädalat on kõikide lastega olnud täielik õudukas. Katkised nibud, piimapais ja põletik. Ja kui laps imes, oli niii kohutavalt piinarikas valu, nagu okastraati tõmbaks, terve keha tõmbas krampi, nuttu ei saanud tagasi hoida, nagu piinamine.  Aga see on läinud talutavamaks iga nädalaga.

Korra kuus on ka selline raskem periood ja valulikkus jälle, aga see tuleb üle elada ja on jälle talutav. Esimene laps sai rinda ainult 4 kuud, sest tal olid hirmsad nutuhood ja arst arvas, et jääb piima väheks ja soovitas juurde anda. Tegelikult olid koolikud ja lisapiima pakkumine eemaldas ta mu rinnast ja keeldus sellest edaspidi. Sel ajal polnud meil ka imetamisnõustajat kuskilt võtta ja nii see läks, teise lapsega läksin kohe imetamisnõustaja juurde ja läbi raskuste imetasin 1.2 aastat ning lõpetasin enda tervislikel põhjustel.

Selle aja jooksul sai korduvalt uuritud, miks on imetamine mulle valulik. Aga ei leidnudki põhjust ning nõustajad arvasid, et ma ei pea piinlema ja ma pole halb ema, kui ma rinda ei anna. Aga soov, pakkuda oma lapsele seda, mida ta vajas ja mida ma ikkagi sain teha,  oli suurem.

Lõpetada oli ka kahju, sest ma tundsin, et see on talle tähtis ja ka mina tundsin sellest lähedusest rõõmu. Praegune beebi 5-kuune ja saab rinda. Ei ole lihtne, aga alla ka ei anna. Ja minu piim on ikka võimas kraam, nagu või vist - kosuvad megalt.

Kõikidest raskustest hoolimata, mul on hea meel, et saan pakkuda oma lastele parimat."

Philips Avent toetab teid rinnaga toitmisel

  • Nautige Philips Aventi kaasaskantava manuaalse rinnapumba mugavust.
  • Loomulikku liikumist jäljendav tehnoloogia, mis on saanud inspiratsiooni beebide enda imemistehnikast, tagab kiire piimavoo.
  • Saate hõlpsalt kohandada pumba rütmi ja võimsust.
  • Sobib peaaegu igale nibukujule.