Imetamislugu: Esimene nädal oli iga lapsega imetamine jube valus

Imetamislugu: Esimene nädal oli iga lapsega imetamine jube valus

10. Aug 2021, 14:06 Emmede Klubi Emmede Klubi

Emmede Klubi lugejad saatsid meile oma imetamise kogemusi. Oleme saanud ilusaid ja loomulikke lugusid, kuid on jagatud ka raskemaid ja keerukamaid kogemusi. Ükskõik, kui palju ka oma beebi sünniks ka ei valmistuks, siis kunagi ei ole kõik täielikult etteaimatav. Soovime, et need erinevad lood jõuaksid võimalikult paljude emadeni, et julgustada ja toetada kõiki väikeste beebide emmesid, keda see teema puudutab. Ühtlasi soovime julgustada emasid otsima vajadusel abi. Täna jagab oma lugu nelja lapse ema Jana:

"Minul on saanud kõik neli last rinda. Kolm esimest sünnitust olid tavalised ja rinna otsa said nad kohe. Ning ka rinna leidsid kohe üles ja suutsid korralikult imema hakata. Nibud ei läinud katki. Esimene nädal oli iga lapsega imetamine jube valus. Enne, kui rinna suhu said, tõmbasin end krampi, sest paar esimest tõmmet olid valusad. Iga lapsega tekkis ka rinnapõletik. Natuke kapsalehti ja voolava vee all istumist ning masseerimist, ja rinnal hakkas parem.

Neljas laps tuli keisrilõikega ja esimesel nädalal rinnapiimast talle ei jagunud, siis pidin andma lisaks pudelit. Koju tulles sõin halvaad ja päev hiljem tekkis ka piim rinda. Samuti oli esialgu valus imetada, nibud ei olnud katki aga tekkis jälle põletik.

Nüüd on poiss 10-kuune ja saab veel rinda. Öösel otsib ise rinna üles ja toimetab seal. Päeval muud teha ei tahagi, kui ainult rinnal olla ja matsutada.

Kõik lapsed on kuni aastaseni rinda saanud ja saab ka temagi. Kuid temaga on teekond eriti raske olnud. Juba ootan, kunii võõrutada saan, et ta ka teisi mööda tube taga ajaks, mitte ainult mind."

Philips Avent toetab teid rinnaga toitmisel

  • Nautige Philips Aventi kaasaskantava manuaalse rinnapumba mugavust.
  • Loomulikku liikumist jäljendav tehnoloogia, mis on saanud inspiratsiooni beebide enda imemistehnikast, tagab kiire piimavoo.
  • Saate hõlpsalt kohandada pumba rütmi ja võimsust.
  • Sobib peaaegu igale nibukujule.