Elektrilise rinnapumba arvustus: "super masin!"

Elektrilise rinnapumba arvustus: "super masin!"

24. Aug 2020, 16:23 Emmede Klubi Emmede Klubi

Emade seas, kellele koostöös Philips Aventiga testimiseks uued elektilised rinnapumbad saatsime, oli ka kahe poja ema Kadri. Poegadest noorim on hetkel 3 kuu vanune ning mõlema pojaga on ta juba üsna algusest peale kasutanud rinnapumba abi, et lapsi rinnapiimaga toita. Ta kirjutab:

"Veel 2 nädalat tagasi kasutasin üsna vana Philips Avent Isis Iq Uno mudelit ning enne seda Medela Mini Electricut ning veel enne seda Tomme Tippee käsipumpa. Ütlen kohe ära, et käsipumpa ei soovi ma kunagi enam kasutada - see tunne, kuidas käsi läheb krampi ja pudelisse tilgub ikka vaid mõni milliliiter... ei, aitäh!

Kui vana Philips Aventi mudel tundus mulle justkui tükike taevast, siis see mudel üllatas mind totaalselt. Ma tavaliselt ei usu ilusat reklaamteksti ja jutt sellest, et piima väljutamine käib kiiremini tundus ebareaalne, aga tõesõna - seekord on kõik jutt õige.



Masinal on mitu režiimi. Piima voolama saamiseks 8 tk ja hiljem siis välja pumpamiseks 16 tk. Mina kasutangi alguses stimuleerimiseks sujuvalt kuni 8. astmeni ja siis välja pumpamiseks vaikselt kuni maksimumini.

Mõlema rinna peale kokku kulub aega ca 15 minutit!!!!

Vana mudeliga läks täpselt 2x kauem aega ja küürutasin diivani peal nagu kunksmoor, et piim rinnast ikka õiges suunas välja tuleks. Uue masinaga sellist muret pole, saab ikka inimese kombel sirge seljaga istuda või isegi veidi lebotades samal ajal telekat vaadata.

Suureks üllatuseks oli pumba otsik, mis vastu rinda pannes tundub natuke sametine, hästi pehme. Samuti ei lõhu ta rinnanibu ära kui jääd seebikat vaatama ja unustad masina rinna otsa tööle... kahju, et ma mõned kuud varem seda masinat koju ei toonud, sest imetamise alguses olid rinnanibud ikka väga hellad.

Rinnapump on võimalik väga kompaktselt kokku pakkida. Minu jaoks on see hästi oluline, et ta võtaks vähe ruumi, kuna olen palju kodust väljas. Natuke kahju on, et ei ole mingit akuga versiooni, et saaks ka ilma pistikupesasse ühendamata kasutada, aga mina kasutasin autos inverterit ning pereväljasõidul maisilabürindi tallu sain kenasti pumpa selle abil autos kasutada. Pumba plastikosad on kergesti pestavad ja suurema piimakoguse jaoks võtsin kasutusele hoopis Aventi suurema pudeli, mis mul juba nagunii kodus olemas oli.



Natuke ebamugav oli alguses see pikk voolik, sest minu eelmisel pumbal oli kogu mootor pumba küljes. Nädalaga harjusin muidugi kogu atribuutikat kuidagi paremini käsitlema ja enam ei läinud voolik ning toitejuhe omavahel nii sassi.

Kas ma soovitan seda rinnapumpa sõpradele? Kindlasti!"


Aitäh, Kadri, toreda ja põhjaliku arvustuse eest!