ECCO jalanõud lastele - et segamatult nautida põnevaid seiklusi

ECCO jalanõud lastele - et segamatult nautida põnevaid seiklusi

27. Jul 2020, 00:00 Emmede Klubi Emmede Klubi

Lapsele jalanõude valimine on vastutusrikas ülesanne, sest laps kasvab ja liigub palju - mugavus olgu seega alati esikohal. Jalanõude soetamisel tuleb olla vastutustundlik ning pöörata tähelepanu mitmele olulisele tegurile.


Ecco jalanõudes on lapsel mugav hüpata, ronida ja joosta kasvõi terve päeva
 

Jalanõude hoolikas valimine on tähtis, sest laste luud on pehmed, ning seetõttu tuleks valida jalanõud, mis toetavad ning võimaldavad jalalihastel vabalt areneda.

·         Kuni 2. eluaastani on lapse jalg väga pehme ja painduv. Jalavõlv ja lihased pole veel täielikult välja arenenud.

·         3–7-aastastel lastel hakkavad arenema nii jalavõlv kui ka jalalihased.

·         8–12-aastaselt on lapse jalg endiselt väga tundlik survele, kuid jalavõlv on peaaegu täielikult välja arenenud, andes jalale täiskasvanu jala kuju.

Emmede Klubi perekooli füsioterapeut Kristīne Asonova selgitab, et oluline on valida lapsele mugavad jalanõud, sest lasteaias ja koolis veedavad nad enamasti terve päeva jalatsites. Seetõttu ei ole peamine tähtsus jalanõude välimusel, vaid mugavusel – jalanõud ei tohi olla liiga kitsad ega ka liiga laiad. Kuna lapse jalg kasvab väga kiiresti, on oluline jälgida, et jalatsid poleks liialt väikesed.

Lapse jalad on kasvades surve suhtes tundlikud, seetõttu on oluline toetada jala õiget arengut, samas piiramata lapse liikumisvabadust. Lapse jalad kasvavad pidevalt, nii et jalatsite ostmisel on oluline valida sobiv suurus - need ei tohiks olla liiga väikesed ega suured.

Jalatseid valides veendu, et varvaste ja jalatsi ninaosa vahele jääks 1,5 cm ruumi, sest:

·         Jalutuskäikude ajal laieneb labajalg 0,5 cm;

·         Poole aasta jooksul kasvab jalg umbes 0,8 cm;

·         0,25 cm on vaja selleks, et ka väikestel varvastel oleks mugav ja et neid saaks liigutada.

 

Kolm peamist tegurit jalanõude valimisel

Kui jalanõude suurus on paigas, võib kaupluste lai valik siiski segadust tekitada, sest tootjad pakuvad palju erinevaid jalatseid, millel on pilkupüüdvad detailid ning erinevad materjalid. Sel põhjusel pööra tähelepanu kolmele olulisele tingimusele, millega on kindel, et lapse jalanõud ei sega tema liikumist ja seiklusi:

Väldi tarbetuid detaile!

Kõige olulisem on lapse mugavus , nii et vali jalanõud, millel pole liigseid detaile - paelu ja pandlaid, mis võivad jalgu hõõruda, põhjustada ebamugavusi ning häirida mängimist. Ilma ebavajalike detailideta  jalatseid on sageli ka lihtsam jalga panna, ära võtta ning hooldada.

Ainult hingavad materjalid!

Valige jalatsid mis on valmistatud hingavast materjalist, sest nii ei hakka pisikesed jalad higistama ning jalgadel on mugav.

Lapse jala jaoks sobiv tald

Lapsed on võimelised olema tunde pidevas liikumises, mistõttu on jala mugavuse seisukohalt oluline, et jalatsi sisetald oleks anatoomiline. Kristine Asonova rõhutab, et terviseprobleemideta lastel on jalalabad pehmed ning liikuvad ning neile sobivad pehme sisetallaga jalanõud. Välistald peab seevastu olema vastupidav, elastne ja hõlpsasti hooldatav.


Kliki pildil, et näha Ecco lastejalanõude laia ja kvaliteetset valikut
 

Kõik nimetatud olulised omadused on olemas ECCO Kids jalanõudel, mis on loodud, et aidata lapsel vabalt areneda ja kasvada:

·         Hea pinna haarduvus ohutuks kõndimiseks;

·         Kerge ja elastne tald mugavaks liikumiseks;

·         Anatoomilise kujuga tald, tänu millele on lapse varvastel vabalt ruumi;

·         Kontsa õige kõrgus, mis jaotab kehakaalu ühtlaselt.
 

ECCO Kids jalanõud on valmistatud nii, et miski ei takistaks lapsi lapsepõlve nautimast! Vaata kvaliteetsete, ilusate ja ergonoomiliste jalanõude valikut SIIT.