Tere,olen hetkel vankri otsingul ja neid mudeleid on nii palju einevaid .Tahtsin siis küsida ehk teab keegi mis siis see hea firma võiks olla ja mida tasuks osta kuna vankri ost ikka suur välja minek siis tahaks kuulda ka teiste arvamust.Minu jaoks oleks tähtis ,et vaker oleks kvaliteetene,mugav,ilus ja suurte ratastega.Nii et julgelt avaldage arvamusi ja ka kogemusi :)
Võin soovitada Roan Marita vankrit. Hinna - kvaliteedi suhe on väga hea! 👍
http://www.emamaailm.ee/lapsevankrid-karud/
Mina kasutasin I'coo Peak Air4. Kuna oli sügisene laps ja pöörasin rohkem tähelepanu ratastele ja raamile, et lumes hea sõita oleks, siis jäi palju muud märkamata, millest alles hiljem aru sain. Nimelt pole sel vankri kaarel päikesesirmi (nokka) ja vankrikattel tuule tõket. Sama teema oli ka käruosaga. Vanematel mudelitel olen näinud, aga just uutel neid pole.
Minul läheb vist käiku ikka vanema lapse I Coo Peak 4, turvahälli aga pean uue vaatama, kuid kindlasti ei tasu jah mingitele poeretkedele teda sinna hälli jätta vaid pigem juba ikka käruga sõidutada. Enda mugavus ei pruugi lapsele üldse head teha. Muidugi võib end lohutada arstide arvamusega, et ei tee see hullu midagi 😉 .... aga iial ei tea!
Kontsulteerisin nii füsioterapeudi kui neuroloogiga sel teemal ja mõlemad ütlesid, et ei tule lapsest mingit Quasimodot turvahällis magades.
See tarkusetera oli vist mulle mõeldud. Tunnistan,et ei teadnud seda,et üle paari tunni ööpäevas ei ole soovitatav imikul turvahällis olla ja olen väga tänulik selle info kohta,aitäh. 😀 Õnneks elame kesklinnas ja need käigud jääksid meil tõepoolest üsna lühikeseks,sest pikematel ringidel on nagu enesest mõistetav,et beebil endal mugavam vankris olla. Aitäh veelkord 😉 Infot tulebki jagada.
Ma ei taha nüüd targutaja olla, aga igaksjuhuks mainin ( kõike ju ei pruugi kõik inimesed kuulnud ollagi, mulle endale meeldiks küll kui keegi minuga infot jagab, mida ma veel ei teadnud 😀 ), et turvahällis ei soovitata lapsel olla rohkem kui paar tundi ööpäevas. Selliste kiiremate tiirude jaoks on okei olla turvahällis, aga pikemalt selles olla ei ole lapse arengule väga hea. Muidugi on olemas ka turvahälle, mis käivad pikali. Nendega on hoopis teine teema.
Just alles eile tõime koju ABC design condor 6s vankrikomplekti. KOmplekti kuulus küll ainult vankeri ja käru osa,turvahälli ostsin lisaks juurde. Minu jaoks oli hästi tähtis,et oleks niiöelda 3in1 süsteem. Vajadusel saan raamistikule lisada ka turvahälli sest kevadel ja suvel oleme me veel nii tillud,et niimoodi on mugavam meil ringi rallida kui suure korviga. EI ole kül üleviidavat sanga aga on võimalus ühte või teistpidi kõiki peale käidavaid osasi keerata.Tugev ja palju mahutav korv all,tarvete ja poe asjade mahutamiseks. Rattad on lukustatavad.
Jaa, Hartan on ka hea valik. Mul sõbranna just oma beebile ostis ja on väga rahul.
Tere ,tere teile 😀 Käisin siis paaris poes otsingul ja uurimas mis võimalused on.Ja leidsin endajaoks ideaalse variandi siis Hartan topline x .Eks siis ole ka näha kuidas see vanker meid siis ka teenib info ja jutt selle vankri kohta on väga hea ja müüd oli ka ise seda sama vankrit kasutanud ja oskas ka vaid head rääkida.Ja kuna minu jaoks oli tähtis et vanker oleks kerge ja suurte ratastega,siis sellel vankril on raam alumiinimist seega üsna kerge kuna pean tassima seda 2 korrusele.Ühe sõnaga jäin ma beebimaailma kontsultandiga üli rahule oskas oma tootest rääkida kõike mis vaja,näitas ja oli üldse hästi abivalmis.Käisin ka emmaljunga kohta uurimas Beebikeskuses kus teenindus ei olenud just kõige parem pigem üleolev ja tehti nägusi kui ei teadnud mõne asja kohta. Seega välistasin täiesti Emmaljunga ostu kuna teeninud oli juba halb.Ühesõnaga see selleks .Loodan et jään siis oma praeguse välja valitud vankriga rahule.Ja aitähh teile kes andsid nõu 😀
Meil on kogemus kahe vankriga. esimesel lapsel oli Mutsy Sports. Olin väga rahul, kolmerattalise raamiga oli hea manööverdada ja mahtus auto pagasiruumi (mis oli ka kõige olulisem eeltingimus, kuna hoidsin raami autos) ilma lahti võtmata. Samuti oli hea panna vankri alla toidukotte.
Nüüd teisel beebil on Emmaljunga City Cross. Väga proosalisel põhjusel- härra oli nii pikk, et Mutsy vankrikorv jäi talle väikseks ja istumisosasse ei saanud veel panna, kuna ta oli siis 4 kuune ja ise istumisest asi kaugel veel. EJ osas on kõige parem, et putukavõrk, päiksekaitse on kohe vankrisse integreeritud; manööverdamine on kamugav. Esialgu läks aega harjumiseks- see on ikka päris suur vanker😀 Kehvem asi on poekottidega, need ei mahu eriti vankri alla.
Greeteli soovitused on õiged, mõtle läbi, mis kriteeriumid on kõige olulisemad- kus vankrit hoiad, kui palju pead seda treppidest tassima ja autosse pakkima. Kas on suve või talvebeebi- kui kaua tahad korvis/kookonis kärutada. Kas käid palju poes, kas on vaja, et poekotid hästi mahuvad jne.
Edu!
PS Esimese poja vankri soovin maha müüa, kui on huvi, võta ühendust😀
Meie peres on olnud 3 vankrit ( lisaks kergkärudele).
Esimene oli Chicco Trio S 3. Komplektis oli vankrikorv, käruosa ja turvahäll. Tegu oli kolmerattalise käruga. Kõik muu oli tore, aga natuke liiga avatud oli minu meelest põhjamaa kliimale. Vedrustus polnud ka kõige parem.
Teine käru oli meil 2-lapse käru - Phil&Teds Vibe. Lisaistet sai ka ära võtta. Laps sai olla seal nii kookonis kui suuremana istmes. Istmed asusid üksteise taga, mis oli minu jaoks väga oluline. Üksteise kõrval kärudega võib-olla raske näiteks postkontorissegi sisse saada.
Kolmas ja seni viimane käru ( peakski selle maha müüma, laps enam ei kasuta, võtan hoogu) on Gesslein Future. Mulle meeldis selle puhul see, et istumisosa sai ümber tõsta - ema suunas ja sõidusuunas ja rattaid sai vahetada! Talvel sai kasutada suuri rattaid ja suvel väiksemaid pöörlevaid rattaid. Ka vedrustus on mõnus. Olin selle käruga igati rahul, kuigi jah, kasutasime seda üsna vähe - laps magas rõdul ja sai värske õhu söömu kätte ja mina käisin trennis - lisajalutamiseks enam polnud vajadust ja vahel ka peale trenni jaksu mitte. Enamik ajast on meie koridoris seisnud. Lisaks oli sellel korralik kaubakorv, mida Chiccol näiteks erilist polnud. Kookoni sai hiljem jalakotiks ümber teha jne.
Teisi kärusid, mida mul endal pole olnud, ei oska kommenteerida.
Kõigepealt tuleks panna paika nõudmised kärule - mis tal peaks olema ja mida ei soovi. Kas Sa elad eramajas või korteris, kus käru on vaja rohkem tassida või peab see lifti mahtuma. Millisel maastikul liigud, kas ja palju tuleks seda autos kaasas vedada jne.
Edu valikul! Anna siis meile ka teada, millise kasuks otsustasid. 😀